Stel je komt eindelijk een leuk iemand tegen. Je hebt oogcontact of je bent zelfs al in gesprek. Maar dan blijft nog de vraag: Waar ga je het over hebben op die eerste kennismaking?
Stel je komt eindelijk een leuk iemand tegen. Je hebt oogcontact of je bent zelfs al in gesprek. Maar dan blijft nog de vraag: Waar ga je het over hebben op die eerste kennismaking?
Belangrijk is dan, om te beseffen dat je nog in de aftastfase zit. Je hoeft niet origineel te zijn! Wordt niet te snel persoonlijk, hou het positief en probeer iets gemeenschappelijks te vinden, iets wat op dit moment gebeurt. Bijvoorbeeld: wat een heerlijke hapjes, of wat een gezellige muziek. Niet: wat een lawaai, want daarmee zet je een negatieve teneur in. Je begint met koetjes en kalfjes, die zijn bedoeld om aan elkaar te wennen. Daarna mag het wat persoonlijker worden.
Tien vragen om de kennismaking persoonlijker te maken
- Waar kan jij om lachen?
- Als je tien miljoen zou winnen van de loterij…wat zou je dan met dat geld doen?
- Wat doe je graag in je vrije tijd?
- Wat voor type reizen hou je van? En waar ben je het laatst naar toe geweest?
- Hoe ziet je droomreis eruit?
- Beschrijf jezelf eens in 3 woorden?
- Als ik je vrienden zou bellen, wat zouden zij dan over je vertellen?
- Wat is het aardigste wat je ooit voor iemand gedaan hebt?
- Iedereen krijgt wel eens complimenten. Wat voor complimenten heb je tot nu toe ontvangen?
- Iedereen neemt risico’s en niet alle risico’s lopen positief af. Heb jij ooit risico’s genomen die erg positief zijn afgelopen?
Je hoeft geen interessante indruk te maken om een prettige gesprekspartner te zijn. Als je maar wel in gaat op wat die ander vertelt. Want dat hoort bij actief luisteren: je gaat vragen stellen, doorvragen en vervolgens je eigen verhaal er tegenover zetten zodat jullie uiteindelijk allebei ongeveer de helft van de tijd aan het woord zijn geweest.